Kerstpakket boekje Noorderpoort 2014

December, de maand van kerst en dus ook kerstpakketten. Noorderpoort kwam met de opdracht om een boekje te ontwerpen met informatie over de producten die in het kerstpakket van Noorderpoort moesten komen. Dit boekje moest geheel vormgegeven worden binnen de huisstijl van Noorderpoort.

Als eerst ben ik gaan brainstormen en heb ik een moodbord gemaakt. Ik wou dat het boekje iets speciaals kreeg, iets anders dan normaal. Mijn idee was om het boekje niet te nieten of in te binden met een ringband maar met een ring. De ring zit bovenaan in het midden van de kaartjes. Zo krijg je een flip-over effect. Dit zie je minder vaak dan dat het gat linksboven in zit, wat een waaier idee veroorzaakt.

Uiteindelijk werden vijf ontwerpen uitgekozen, onder andere die van mij. Wij kregen alle vijf de kans om ons concept en ontwerp te pitchen voor de directie van Noorderpoort en een man van Het Hanze Huis (hier komen alle producten in het kerstpakket vandaan.)ย Uiteindelijk is mijn ontwerp uitgekozen. De illustraties van mijn klasgenoot vielen ook erg in de smaak en daarom hebben we er voor gekozen om zijn iconen te gebruiken. Hieronder leest u meer over het boekje en ziet u het uiteindelijke ontwerp.

Moodbord

De wikkel (de verpakking van de doos)ย van het kerstpakket is gebaseerd op ‘focus op vakmanschap.’ Dit wou ik ook graag terug laten komen in het boekje en heb deze dan ook als inspiratiebron gebruikt. Voor de voor- en achterkant heb ik de wikkel van het kerstpakket gebruikt. De figuren geven een effect van sneeuwvlokken ondanks dat het tandwielen zijn. Dat legt vaak weer een link met kerst. Verder heb ik de tandwielen terug laten komen aan de binnenkant door ze op de achtergrond te plaatsen met een transparantie van 16% zodat ze opvallen maar niet overheersen.

Ik heb de kleuren en het lettertype van Noorderpoort gebruikt om het boekje binnen de huisstijl te houden. De gele kleur is gebaseerd op Noorderpoort in het algemeen, de rode kleur op onze school (Kunst en Multimedia)ย en de blauwe kleur op de wikkel en de omslag.

Dit was niet alleen een leuk project om te doen maar het was ook erg leerzaam en een van de grootste opdrachten die ik in 2014 op school heb mogen doen. Het idee dat jou ontwerp terug te vinden is in ongeveer 1800 kerstpakketten is toch wel speciaal.

Geef een reactie