‘Jamsessies’

Ook dit was een opdracht vanuit mijn 4e jaars stage. Er worden speciale muziek avonden georganiseerd waar jongeren aan kunnen deelnemen. Op deze avonden worden er jamsessies gehouden. Om de jamsessies in te luiden en deelnemende jongeren kennis te laten maken met het idee achter wat de jamsessie avonden inhouden, beginnen ze met een introductieavond. Voor deze introductie avond moesten posters en flyers gemaakt worden.

In de soos ruimte wordt een cafésfeertje gecreëerd. Een klein krukje, een keyboard, een microfoon en een spotje. Om 20.00 uur begint de eerste een paar nummers te spelen. Dit mogen eigen nummers zijn, maar het is leuk om ook wat bekende nummers te zingen. Zodat jongeren er langzaam in betrokken worden en er hopelijk een of meerdere het aandurven om mee te gaan zingen / spelen. Jongeren mogen ook hun eigen instrumenten mee nemen en hun eigen nummer voorbereiden, als ze dat willen.

Bij deze opdracht mocht ik zelf bedenken hoe ik de flyer eruit zou laten zien. Weer de vrije hand. Ik kreeg de standaard informatie ‘wie, wat, waar, hoe laat etc.’ en verder mocht ik het zelf invullen. Ik heb gekozen voor een rustige sfeer met lampjes en een spotlight. Gekozen voor lichte kleuren zodat het in zijn geheel zou passen bij de lampjes. Ik heb verder wat instrumenten uitgewerkt en aan de flyer toegevoegd. Alles is een beetje in een getekende style. Tekenen doe je met je handen en muziek maken ook, dus ik vond dit passend. Ook heb ik hierbij twee ‘handwrite’ lettertypes gebruikt. Tot slot heb ik de logo’s van het jongerencentrum en het jongerenwerk Eemsmond terug laten komen.

About the Author Milou vd Meer

Bonjour! Tof dat je even kijkt op mijn portfolio website! Mijn naam is Milou. Ik ben 23 jaar en een creatieve grafisch vormgever, afgestudeerd aan Noorderpoort, Kunst en Multimedia in Groningen. Daarna heb ik de opleiding Communicatie en Multimedia Design gevolgd aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden en ook hier inmiddels afgestudeerd. Daarnaast ben ik in 2017 een eigen onderneming gestart, Studio Fleurig. Een jonge creatieve onderneming, gespecialiseerd in concept ontwerp en (interactief) grafisch vormgeven. Met een passie voor vormgeven vind ik het leuk mensen te helpen met het vergroten en uitbreiden van hun ideeën door middel van beeld. Wat Studio Fleurig doet is simpel gezegd mensen blij maken op een creatieve manier. Vanuit deze missie ga ik te werk. Ik ben van mening dat vreugde geen fase is maar een manier van leven. Door deze bewustwording op te wekken hoop ik mensen op een andere gedachtegang te kunnen zetten Ik werk voornamelijk met de programma's: Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects. Wilt u meer weten of heeft u een vraag? Laat dan een berichtje achter op mijn ‘contact’ pagina en u zult zo spoedig mogelijk een reactie ontvangen. Veel kijk plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: