Dit is een infographic (informatieve illustratie.) Hierop wordt duidelijk wat er tijdens de stageperiode allemaal gedaan moet worden. Deze opdracht heb ik binnen gekregen via de stage coördinator (Gerard Kosterman) bij ons op school. Benieuwd naar de achterliggende gedachten? En wil je weten wat hier de bedoeling van was? Lees dan snel verder!

Infographic Multimedia Stage
Infographic Multimedia Stage

Voordat alle leerlingen op stage gaan ontvangen ze een stageboek. Dit is een verslag waar in staat wat je allemaal moet uitvoeren voordat je aan je stage kunt beginnen, maar ook wat je tijdens en na je stage moet inleveren. Vaak word dit verslag een beetje aan de kant geschoven en worden niet alle opdrachten uitgevoerd. Nu kwam Gerard met het idee om dit aantrekkelijker te maken voor studenten, zodat ze tijdens de stage wel aan hun eisen zullen voldoen.

Aan mij de taak hoe ik dit zou gaan doen. Ik heb er voor gekozen om alle ‘highlights’ uit het stageboek te halen en die te verwerken in een infographic. Zodat wel alle punten er in staan maar voor de uitleg moeten de studenten dan verder kijken in het stageboek. Mijn bedoeling was om veel gebruik te maken van vrolijke kleuren. Ook de stijl en het taalgebruik heb ik zo aangepast, dat het voor mijn leeftijdscategorie (MBO-Studenten) aantrekkelijk zou zijn om te lezen. Verder heb ik er speelse elementen in verwerkt, zoals de kleurenwaaier etc. Tot slot heeft ieder hoofdstuk zijn eigen centrale kleur en staat de tekst op dezelfde producten, zoals de krijtbordjes. Hierdoor blijft het een duidelijk overzicht van wat eerst komt en word de infographic niet rommelig.

Feedback
Na een paar kleine aanpassingen in de tekst was Gerard meer dan tevreden. Ook de andere leraren waren erg enthousiast. Het is de bedoeling dat deze infographic word uitgeprint op A1 of A0 en vervolgens wordt opgehangen door de school. Ik vond het leuk om deze opdracht te mogen doen, omdat ik zelf tijdens mijn stage het erg naar mijn zin heb gehad.

About the Author Milou vd Meer

Bonjour! Tof dat je even kijkt op mijn portfolio website! Mijn naam is Milou. Ik ben 23 jaar en een creatieve grafisch vormgever, afgestudeerd aan Noorderpoort, Kunst en Multimedia in Groningen. Daarna heb ik de opleiding Communicatie en Multimedia Design gevolgd aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden en ook hier inmiddels afgestudeerd. Daarnaast ben ik in 2017 een eigen onderneming gestart, Studio Fleurig. Een jonge creatieve onderneming, gespecialiseerd in concept ontwerp en (interactief) grafisch vormgeven. Met een passie voor vormgeven vind ik het leuk mensen te helpen met het vergroten en uitbreiden van hun ideeën door middel van beeld. Wat Studio Fleurig doet is simpel gezegd mensen blij maken op een creatieve manier. Vanuit deze missie ga ik te werk. Ik ben van mening dat vreugde geen fase is maar een manier van leven. Door deze bewustwording op te wekken hoop ik mensen op een andere gedachtegang te kunnen zetten Ik werk voornamelijk met de programma's: Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects. Wilt u meer weten of heeft u een vraag? Laat dan een berichtje achter op mijn ‘contact’ pagina en u zult zo spoedig mogelijk een reactie ontvangen. Veel kijk plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: