Meimarkt People 2 People

Groninger stichting People2People, stimuleert kleinschalige ontwikkelingssamenwerking met het doel kinderen een betere toegang te geven tot onderwijs. Al jaren is hun project het vaste goede doel van docenten en studenten Evenementenorganisatie. Ze zijn regelmatig te gast bij ons op school. Ze organiseren een evenement in de lente van 2015, een meimarkt. Ook vorig jaar hebben een aantal studenten van Grafisch Vormgeving de opdracht voor ze uitgevoerd. De opbrengst van de meimarkt gaat naar hun huidige project: Bem-bakery, social enterprise in Bembeke, Malawi

Het globale idee

Het was de bedoeling dat wij concepten en ontwerpen zouden gaan bedenken voor een aantal verschillende producten: een spandoek, een poster, een flyer en een advertentie met kortingsbon. Uiteraard moest alles in dezelfde stijl passen. Het lentegevoel moest verwerkt worden in frisse kleuren,m passend bij het logo van People2People. Het gevoel van ‘markt’ moest terug komen, de logo’s moesten er op en verder vonden ze het belangrijk dat de sfeer werd gebaseerd op ‘Afrika.’

Deze opdracht was in het begin niet makkelijk, omdat ze pas bij de tweede conceptronde wisten waar ze precies naar zochten en wat ze graag wouden zien in de stijl van deze productontwerpen. In de tweede ronde heb ik alle eisen verwerkt. Zie hieronder het eindresultaat.

Feedback

De klant vond mijn ontwerp zeer leuk en creatief bedacht. Het idee van ‘het marktkraampje’ aan de bovenkant viel ook erg in de smaak. Helaas zijn deze ontwerpen niet uitgekozen om te gaan gebruiken. Ze vonden het iets te veel gericht op het project van het goede doel inplaats van op de meimarkt zelf. De link tussen de meimarkt en het Bem-bakery project hoefde niet perse zichtbaar te zijn, maar qua vormgeving vonden ze het mooi gedaan, ze vonden het overzichtelijk en duidelijk.

About the Author Milou vd Meer

Bonjour! Tof dat je even kijkt op mijn portfolio website! Mijn naam is Milou. Ik ben 23 jaar en een creatieve grafisch vormgever, afgestudeerd aan Noorderpoort, Kunst en Multimedia in Groningen. Daarna heb ik de opleiding Communicatie en Multimedia Design gevolgd aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden en ook hier inmiddels afgestudeerd. Daarnaast ben ik in 2017 een eigen onderneming gestart, Studio Fleurig. Een jonge creatieve onderneming, gespecialiseerd in concept ontwerp en (interactief) grafisch vormgeven. Met een passie voor vormgeven vind ik het leuk mensen te helpen met het vergroten en uitbreiden van hun ideeën door middel van beeld. Wat Studio Fleurig doet is simpel gezegd mensen blij maken op een creatieve manier. Vanuit deze missie ga ik te werk. Ik ben van mening dat vreugde geen fase is maar een manier van leven. Door deze bewustwording op te wekken hoop ik mensen op een andere gedachtegang te kunnen zetten Ik werk voornamelijk met de programma's: Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects. Wilt u meer weten of heeft u een vraag? Laat dan een berichtje achter op mijn ‘contact’ pagina en u zult zo spoedig mogelijk een reactie ontvangen. Veel kijk plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: